Home BilarAmerikanska bilar
Amerikanska bilar

Amerikanska bilar

Är man raggare vet man att det egentligen bara finns en slags bilar som gäller, nämligen gamla amerikanare av olika slag, vilka som bekant slår de flesta andra bilar på fingrarna med råge vad gäller svulstighet, form och utseende.

Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge och Ford är några tillverkare som är vanligt förekommande i sammanhanget. Många av de mest klassiska modellerna producerades främst under 50- och 60-talet då också raggarkulturen hade något av sin storhetstid.

Med klassiska modeller som Chevrolet Impala, Cadillac Eldorado och Buick Super tillhör amerikanska bilar de som oftast ses på veteranbilmässor, bilträffar och liknande.

Sommaren är givetvis den årstid då amerikanska bilar fungerar allra bäst eftersom man då kan åka med taket nedfällt och verkligen glida fram längs vägen och njuta av vinden i håret och solen som skiner.

Att äga en äldre, amerikansk bil är att leva en viss livsstil. Det är också ett väldigt bra sätt att möta andra människor. Bilintresserat är stor i Sverige och det finns en stor raggarkultur och dem som helt enkelt älskar bilar. Genom att åka på bilträffar och delta i mässor kan man träffa många likasinnade och knyta nya kontakter.