Home BilarFord Mustang
Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang är den rätta bilen för dig som gillar klassisk stil blandat med finkörning. Det handlar om en riktig gammal klassiker från 1964 producerad – naturligtvis – av amerikanska Ford. Med en aning Bond-känsla och stilren design ger den dig en riktigt häftig körupplevelse och känsla. Är du intresserad av att själv äga en så är den inte direkt ämnad för fortkörning på Autobahn men du kommer njuta för fullt ändå tack vare dess charm.

Köpa en Ford Mustang

Det du ska tänka på när du köper en är att du inte ska stressa fram affären; det skriver Klassiker här. Tyvärr kan det finnas en del oseriösa säljare och dåligt renoverade bilar så ta dig tid att gå igenom dem – eller låta en mekaniker göra det om du själv saknar kunskaper. Du ska också dubbelkolla en del saker som bland annat bromsar, kaross och elsystem. Fördelen med en Ford Mustang jämfört med andra klassiska bilar är att det finns gott om reservdelar till rimliga priser om man måste fixa upp den – Mekster har det mesta man behöver till den. Hjulupphängningarna kan man till exempel behöva byta ut om de är i original – de är välkänt klena.

Prisskillnader beror på modellerna

Ford Mustang lanserades som en ”bygg din egen bil” där en basmodell erbjöds till kunden och denne sedan gjorde olika tillval. Därför finns Mustanger i flera olika tappningar och det är också därför som du hittar enorma prisskillnader på begagnatmarknaden. Här betalar man fortfarande för specifikationer och de billigare varianterna, som kostar runt 100 000, är de som kom med baspaketet. Ju fler tillval från början, desto högre prislapp.

Visste du att Ford Mustang är en av de bilar som har blivit mest importerade till Sverige? Den blev en av våra favoriter redan under 70-talet, så om du tittar riktigt noga kan du se en och annan på våra svenska vägar, fortfarande i bruk. Det betyder även att du kan finna den rätta Mustangen på hemmaplan, samt dugliga reservdelar du letar efter. Om du går i köptankar är det bara att slå till, du kommer få en oförglömlig upplevelse.