Home BilarNorth American International Auto Show
North American International Auto Show

North American International Auto Show

North American International Auto Show (NAIAS) är en årlig bilshow och hålls i Detroit, Michigan och en av de största bilshowerna i hela USA. Den hålls vanligtvis i januari och visar upp vad man kommer att få se under resten av året. 

Officiellt sett har denna show pågått sedan 1987, men dess rötter sträcker sig ända tillbaka till 1907. De första årtiondena var det dock endast fokus på mer regionala nyheter. Första gången internationella biltillverkare ställe ut på showen var 1957.

1987 lade några av medlemmarna av Detroit Dealers Association fram förslaget att North American Auto Show skulle bli en officiellt internationell show. De beslöt att resa till både Europa och Japan och försökte övertala dem att uppvisa sina nya fordon och modeller på deras show. Allt detta visade tydlig framgång och showen bytte namn till vad den heter än idag.

Medan årets upplaga av North American International Auto Show redan är avklarad kommer det ju igen nästa år, varpå det kanske är tillfället att boka en resa. Men eftersom datumet för showen tenderar variera något bör man ju åtminstone vänta tills 2019s datum tillkännages. Sedan är det fritt fram att leta upp ett bra dag för avresa.

Något av det som visades upp under året var bland annat 2019 Mercedes-Benz G-Class, med offroadmöjligheter och en V8:a med hela 416 hästkrafter. Vi fick även se Lexus senaste lyxkoncept med Lexus LF-1 Limitless. De meddelade även att alla deras modeller skulle ha elektriska varianter innan året 2025.

Fiat Chrysler introducerade även den nästa generationen av klassiska pickups med sin nya Ram 1500, som de även säger är lättare, tystare och mer bränsleeffektiv. Samtidigt visade Volkswagen upp sin nya Jetta som erbjuder mer utrymme till riktigt bra pris. En sista höjdpunkt var Hyundais nya Veloster och Veloster Turbo, med en intressant asymmetrisk design och utökade funktioner.