Home BilarVinteranpassa bilen
Vinteranpassa bilen

Vinteranpassa bilen

Snart är vintern här och det gäller att vinteranpassa bilen så att den klara av vårt svenska vinterklimat. det är inte bara vinterdäcken som behöver en översyn även om de är viktiga för att man ska köra säkert på vinterföre. Kolla också upp övriga detaljer så att bilen inte blir stannande vid minusgrader.

Vinterdäck

Oftast så kollar man upp sina däck i samband med byte till vinter eller sommardäck, kanske det kan vara läge att börja undersöka den saken redan nu så du inte står där och första snön har fallit och du måste köpa dyrare däck än du tänkt. Planera för att göra det bästa däckköpet redan nu, då kanske du spara en slant. Kontrollera om dina däck är i det skick de ska vara för att klara av en vintersäsong till. Gör bilen vintersnygg med nya däck och fälgar. Och va ute i god tid så att när snön kommer så sitter dina vinterdäck på plats.

Kylsystem och batteri

Kolla upp så att du har tillräckligt med glykol i kylsystemet, det bör klara de minusgrader som blir vintertid, beroende på var du bor i landet så får du kanske fylla på mer glykol om du befinner dig i de norra delarna jämfört med i Skåne. På bensinmackar brukar det finnas glykolmätare att låna för att kontrollera hur ditt kylvatten klara kylan. Motormännen ger dig bra tips. Batteriet är också viktigt att du kollar upp så att det tar emot laddning och behåller den ström som laddas till batteriet, vintertid så kan det vara kärvt och kallt och då bör batteriet vara av den kvalitén att det fungerar. Man vill ju att bilen startar även om det är minusgrader och då är batteriet viktigt. Kolla också att motorvärmare och kupévärmare fungerar om du använder dig av det.